Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
I am the big one, but he is bigger

Oppdrag for Tschudi Arctic Transit (TAT)

LNG Operasjon i Honningsvåg 

Yamal LNG har 15 Tankbåter (2019 tall) med Isklasse ARC7 og kan bryte is opp til ca. 2 meter. Noen av disse båtene kommer til Honningsvåg (Sarnesfjorden) for omlasting av gass til LNG Tankere (uten isklasse) som igjen tar gass med videre ut i verden. Det meste av gassen går til Europa, men gassen kan i utgangspunktet bli solgt til hele verden.

Vår hovedoppgave er å levere utstyr til båtene som brukes til å fylle gass fra den ene båten til den andre. Dette kalles STS (Ship to ship transfer). Vi hjelper også til med fenders og baby fenders når det trengs (baby fenders er ikke så små).

I tillegg går vi ut fra Honningsvåg til Sarnesfjorden med proviant, reservedeler og annen last som båtene trenger og har bestilt for sitt anløp i Sarnesfjorden. Kort sagt: vi gjør alt vi kan for at opperasjonen skal gå så knirkefritt og så fort som mulig innenfor HMS-kravene.

I beredskapssammenheng er vi «on site command» på nivå 2 i henhold til beredskapsplanen (EPP).

IMG_0117

Redningsøvelse

I dag ble det utført redningsøvelse under ledelse av båtfører Rudolfs Virga. Mannskapet fikk øvelse i å kle på seg redningsdrakter, evakuering av fartøy og hvordan komme seg opp i redningsflåten.

Båtfører instruerte mannskapet i hvordan trekke til seg oppmerksomhet og hvordan holde seg samlet i vannet. Når flåten var oppblåst på havet ble tilhørende utstyr testet og forklart hvordan det skal anvendes. 

Øvelsen var vellykket og det var god kunnskap om sikkerhet og evakuering blant alle ansatte.